latinica  ћирилица
07/09/2019 |  08:50 | Autor: RTS

"Orlovi" pred punim tribinama dočekuju Ronalda i Portugaliju

Fudbaleri Srbije večeras od 20.45 u jednom od odlučujućih mečeva u borbi za plasman na EURO 2020 dočekuju Portugaliju, pred punim tribinama stadiona "Rajko Mitić"
Srbija - Portugalija (foto: UEFA) -
Srbija - Portugalija (foto: UEFA)

Dan uoči utakmice, iz Fudbalskog saveza Srbije saopštili su da je prodato više od 40.000 karata, pa će ekipa koju predvodi novi selektor Ljubiša Tumbaković, kao i povratnici Luka Milivojević i Matija Nastasić, imati idealne uslove protiv zvaničnog šampiona Evrope i pobjednika Lige nacija na čelu s Kristijanom Ronaldom.

Tumbaković je uoči meča izjavio da su Portugalci prije svega sjajan tim i da jedan igrač, makar to bio i Ronaldo, ne može ništa sam.

- To je ekipa koja je jednu utakmicu izgubila u posljednjih 15, i to na Svjetskom prvenstvu od Urugvaja. Posljednji gol iz igre su primili u septembru prošle godine. Kompaktna ekipa... Pominjemo Ronalda, ali imaju toliko dobrih igrača u svim ostalim linijama tima. Ako budemo željeli nešto da napravimo moramo da držimo koncentraciju svih 90 minuta - rekao je Tumbaković na posljednjoj konferenciji za medije.

Njegov kolega Fernando Santoš istakao je da Srbija ima veliki potencijal i kvalitet, kao i da zbog promjene selektora očekuje nešto drugačiju postavku rivala u odnosu na meč u Lisabonu (1:1), ali ne previše.

- Hoćemo da pružimo kvalitet, potrudićemo se da budemo na visokom nivou. Srbija igra na svom terenu, to je prednost i ići će na pobjedu, ali tri boda hoćemo i mi - izjavio je Santoš.

Utakmica B grupe kvalifikacija za EURO 2020 između Srbije i Portugalije igra se na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45.