latinica  ћирилица
07/09/2019 |  11:47 ⇒ 11:58 | Autor: Večernje novosti

U Nikincima održana taktička vježba "Povratak 2019" (FOTO)

Vidjeli smo snagu srpske policije i njenih specijalaca, konstatovao je predsjednik Aleksandar Vučić poslije pokazno-taktičke vežbe "Povratak 2019" na poligonu u Nikincima i istakao da Srbija mora da jača svoje bezbjednosne snage kako bi bile spremne za sve izazove.
Pokazno-taktička vježba "Povratak 2019" - Foto: TANЈUG
Pokazno-taktička vježba "Povratak 2019"Foto: TANЈUG

- U uslovima nemrirnog svijeta, u kojima ne znate šta će se sutra zbivati u cijelom svijetu, moramo da jačamo naše bezbjednosne snage i da budemo spremni za sve izazove i zaštitimo narod od opasnosti i od prijetnje. To treba da djeluje i preventivno. Ponosan sam na ove momke. Odličan su posao obavili i pokazali zavidnu fizičku spremnost i ogromnu vatrenu moć - kazao je Vučić.

On je rekao da će sljedeći put biti prikazani i helikopteri H145 sa mitraljezima.

- To je bila strahovita vatrena moć, tu ništa ne može da preživi. Mi smo time zadovoljni , moraćemo dalje da jačamo naše bezbjednosne i odbrambene snage - rekao je Vučić i čestitao MUP-u.

Pokazno-taktička vježba "Povratak 2019" (Foto: Tanjug)

Dodao je da će biti nastavljeno ulaganje u novo naoružanje kako bi naši specijalci bili opremljeni kao i najbolje specijalne jedinice u svijetu.

Vučić je poslije vježbe na kojoj su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP - a prikazali vještine, opremu i naoružanje rekao da su učestvovala 133 pripadnika MUP-a i da su odlično obavili posao.

Posebno je istakao da su svi mogli da vide na "Milošu" novi sistem Getling - mitraljez sa rotirajucim cijevima koji odlikuje izuzetno velika brzina paljbe - od 3.000 do 4.000 metaka u minuti.

Pokazno-taktička vježba "Povratak 2019" (Foto: Tanjug)

- Sada ćemo da ih naručujmo u većem obimu - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su prikazala i druga borbena vozila Prage i "trocijevci u pokretu, Lazare sa različitim kalibrima i do 30 milimetara.

- Momci su se pokazali kao vrlo spsobni. Treba u narendom periodu više da koristimo i raketne bacače - dodao je Vučić.

Rekao je da je posnosan što je prisustvovao i kineski general DŽang Јousja koji će zajedno sa njim sutra prisustvovati vojnoj vježbi u Titelu.