latinica  ћирилица
07/09/2019 |  11:59 ⇒ 12:22 | Autor: RTS

Vučić: Da su neki htjeli stvarni pritisak, taksi ne bi bilo

Pitanje Kosova i Metohije je najteže pitanje, rekao je predsjednik Aleksandar Vučić i dodao da taksi na srspku robu ne bi bilo da su neki htjeli da izvrše stvarni pritisak.
Aleksandar Vučić (foto:PREDSEDNISTVO SRBIJE) -
Aleksandar Vučić (foto:PREDSEDNISTVO SRBIJE)

Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara posle policijske vežbe "Povratak 2019" u Nikincima, rekao: "Da su neki hteli pravi i svarni pritisak, tih taksi ne bi ni bilo. To je njihov izbor, njihovo čedo, napravili su kolijevku i ljuljali je a sad navodno ne mogu da izvrše bilo kakav uticaj. Siguran sam da mogu i nadam se da hoće u narednom periodu". 

 Kada je riječ o izborima na Kosovu i Metohiji, rekao je da je bilo pritisaka na mnoge da izađu kako bi uzeli neki glas Srpskoj listi i kako bi se na taj način smanjio uticaj Beograda. 

Vučić ističe da je siguran da će narod na Kosmetu izabrati da glasa za Srpsku listu, "ne zato jer su svi na toj listi idealni", već jer je to jedini način da se opstane, preživi i bori za budućnost. 

Podsjetio je kako je bilo sa Republikom Srpskom, Republikom Srpskom Krajinom i istakao da će poštovati svaki srpski glas ali da će se boriti da Srpska lista dobije svaki glas. 

- Nadam se da će Simić, Rakić, Јevtić i svi zajedno da zapnu i pokušaju da ostvare najbolji rezultat - rekao je Vučić. 

Istakao je da je u albanskim medijima jedina meta napada on i Srpska lista. 

- Dobijam klipinge, nikoga ne napadaju osim mene i Srpske liste. Svi drugi su im divni, dobri i mnogo ih vole - rekao je Vučić.