latinica  ћирилица
08/09/2019 |  18:18 ⇒ 18:36 | Autor: Sportska centrala

Đorđević: Razgovarao sam sa Јokićem, moramo da se smirimo (VIDEO)

Selektor Aleksandar Đorđević smatra da je loša druga četvrtina presudila u porazu Srbije od Španije, u posljednjoj utakmici druge faze Svjetskog prvenstva.
Aleksandar Đorđević (foto: FIBA) -
Aleksandar Đorđević (foto: FIBA)

– Presudila je jedna jako loša četvrtina. U drugoj četvrtini su nam napravili problem sa mijenjanjem odbrana, što smo znali da će se desiti. Јednostavno smo stali, izgubili previše lopti, imali dosta individualnih grešaka, prije svega u odbrani. Primili smo 32 poena i to je njima dalo snagu. U tom periodu kao da je neko povukao ručnu kočnicu među našim igračima - rekao je Đorđević.

Selektor je bio zadovoljan reakcijom u nastavku utakmice.

– Napravili smo napredak u drugom dijelu, ali se dogodila epizoda sa Јokićem. Međutim, mislim i da je on igrao mi bi izgubili utakmicu, da budem iskren. Španija je bila bolja i zasluženo je pobijedila. Nismo uspjeli da pariramo njihovoj brzini, pobijedili su nas našim oružjem. Odlična plejmejkerska rola Rikija Rubija koji je držao sve konce igre, kao i Marka Gasola, koji je pokazao zašto je NBA šampion.

Đorđević je žalio za propuštenim prilikama kada je njegov tim hvatao priključak.

– Odlična reakcija u drugom poluvremenu, odigrali smo srcem. Međutim, par izgubljenih lopti, par promašenih zicera nam nisu dozvolili da se vratimo.

U četvrtfinalu je protivnik Argentina.

– Treba smiriti glavu, vratiti loptu tamo gdje treba da bude. Mi smo jaki kada igramo zajedno, to je bila naša snaga do sada i tako bi trebalo da bude i dalje.

Đorđević je prokomentarisao i isključenje Јokića.

– Svako se individualno sprema na određeni način. Potrebno je i iskustvo da se odreaguje kako treba. Ovo je njegovo drugo veliko takmičenje, velika su očekivanja. Niko ne treba sam da preuzima veliku odgovornost. Svi smo tu zajedno, vjerovatno ja treba da preuzmem najveću odgovornost. Razgovarali smo, moramo da se smirimo i da igramo našu košarku. Јoš uvijek nismo ništa uradili na ovom takmičenju, moramo ponovo da krenemo iz rova da tražimo pobjede - zaključio je Đorđević.

Pogledajte kompletnu izjavu selektora Đorđevića.