latinica  ћирилица
09/09/2019 |  08:14 ⇒ 16:51 | Autor: RTRS

Odbojkašice Srbije ispisale još jednu zlatnu stranicu u istoriji srpske ženske odbojke

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.
Odbojkašice Srbije (foto:CEV / Promo) -
Odbojkašice Srbije (foto:CEV / Promo)

Predsjednica Srpske uputila je čestitku ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, selektoru Zoranu Terziću i cijelom stručnom timu na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu.

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime upućujem vam najiskrenije čestitke povodom velikog uspjeha i osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Sjajnom igrom tokom cijelog prvenstva i demonstracijom vrhunskog sportskog umijeća dokazali ste da istrajnost i timski rad daju najbolje rezultate. Građani Republike Srpske sa zadovoljstvom su pratili vaše utakmice, a vi ste nas, svojom izuzetnom igrom i postignutim uspjehom, još jednom učinili ponosnim i srećnim. Želim vam puno uspjeha i na narednim takmičenjima i uvjerena sam da ćete nastaviti da ostvarujete vrhunske rezultate, kojima ćemo se zajedno radovati - navedeno je u čestitki predsjednice Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, te poručio da su još jednom pokazale da im je mjesto među najboljima i da je njihova igra vrijedna divljenja.

- Osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu rezultat je sjajne igre, snage, upornosti, energije i požrtvovanosti igračica, selektora i stručnog štaba kojom ste ispisali novu stranicu u istoriji srpske odbojke - naglasio je Višković.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je  Odbojkaškom savezu Srbije i najboljoj igračici Evropskog prvenstva u odbojci Tijani Bošković osvajanje zlatne medalje.

- U ime Narodne skupštine Republike Srpske, građana Republike Srpske i svoje lično vama, stručnom štabu, a posebno zlatnim odbojkašicama iskreno i od srca čestitam odbranjenu titulu šampiona Evrope - naveo je Čubrilović u čestitki predsjedniku Odbojkaškog saveza Srbije Zoranu Gajiću i selektoru Ženske reprezentacije Zoranu Terziću.

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović čestitala je odbojkašicama Srbije osvajanje zlatne medalje.

- Svi u Republici Srpskoj posebno smo ponosni što su naše Tijana Bošković i Brankica Mihajlović dio vaše zlatne ekipe, najboljeg tima u Evropi koji ispisuje neponovljive i najljepše stranice istorije odbojke - navela je Davidovićeva.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, selektoru Zoranu Terziću i stručnom timu osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu i odbranu titule evropskih pravaka.

Dodik je naglasio da su odbojkašice Srbije sjajnom igrom ispisale još jednu zlatnu stranicu u istoriji srpske ženske odbojke, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Zlatne odbojkašice Srbije biće dočekane večeras u 21.00 časova u Beogradu. Doček će prenositi naša televizija.