latinica  ћирилица
09/09/2019 |  10:23 ⇒ 10:52 | Autor: SRNA

Majdov: Sljedeći cilj osvajanje olimpijske medalje

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov istakao je danas tokom prijema u Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda da je njegov sljedeći cilj osvajanje olimpijske medalje.
Beograd: Majdov - prijem u Sekretarijatu za sport i omladinu - Foto: SRNA
Beograd: Majdov - prijem u Sekretarijatu za sport i omladinuFoto: SRNA

Gradski sekretar Dragana Belojević izrazila je zadovoljstvo što je Majdov krajem avgusta osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svjetskom prvenstvu u Јapanu, podsjetivši da je on proglašen i za najboljeg sportistu Beograda za 2018. godinu.

Majdov, koji je i počasni ambasador Republike Srpske, rekao je da je ponosan što je osvojio bronzanu medalju u Јapanu i što je opravdao očekivanje.

- Ponosan sam da danas budem ovde, posebno što sam pre nekoliko meseci dobio nagradu kao najbolji sportista Beograda - rekao je Majdov novinarima.

On je rekao i da medalja koju je osvojio u Јapanu ima sigurno posebnu priču.

- Dva meseca pre imao sam operaciju koljena, vratio se posle nje i otišao na rizik /u Јapan/. Bukvalno sam rizikovao čitavu karijeru, ali sam otišao radi bodova za Olimpijadu. Pobedio sam taj dan sa Božijom pomoći nekoliko mečeva tako da sam došao do medalje - rekao je Majdov.

On je napomenuo i da je njegov naredni cilj osvajanje olimpijske medalje.

- Normu za sada ima, naravno nije mi cilj samo učestvovati, cilj mi je da dam sve od sebe i Srbiji donesem prvu olimpijsku medalju - dodao je Majdov.

Majdov je 2017. godine u Budimpešti osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u džudou u kategoriji do 90 kilograma.