latinica  ћирилица
09/09/2019 |  10:52 | Autor: SRNA

Prnjavor: Ispitan zbog sumnje da je prijetio sudiji

Prnjavorska policija ispitala je muškarca čiji su inicijali N.G. iz Prnjavora zbog sumnje da je uputio ozbiljne prijetnje sudiji.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

N.G. je osumnjičen da je 6. septembra u prnjavorskoj Ulici cara Lazara sudiji prijetio zbog njegovog zakonitog postupanja u prekršajnom postupku koji se vodio u Osnovnom sudom u Prnjavoru, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštav Banjaluka koji je naložio da, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv N.G. bude dostavljen izvještaj zbog krivičnog djela napad na sudiju i javnog tužioca.

U saopštenju se navodi da je policija 6. i 7. septembra izvršila raciju u jednom od ugostiteljskih objekata u Banjaluci s ciljem kontrole bezbjednosno interesantnih lica i pronalaska droge, oružja i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i prekršaja.

U raciji su slobode lišena lica zbog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršnju javnih funkcija, a uručeni su im prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje i posluživanje alkohola.

Policijski službenici preduzeli su niz mjera kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u narednom periodu biće nastavljene slične aktivnosti radi zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji.