latinica  ћирилица
09/09/2019 |  19:13 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

I Srpska srcem uz zlatne odbojkašice

Uz "zlatne" odbojkašice Srbije, koje su odbranile evropsku titulu, sinoć je bila cijela nacija.

U Srpskoj se posebno srcem navijalo u Bileći i Brčkom, gradovima Tijane Bošković i Brankice Mihajlović. Čestitali su im i sugrađani i zvaničnci Srpske.

Za brojne navijače u dramatičnom finalu bilo je svega, i povišenog pritiska, i aritmije, i nervoze, ali na kraju najviše suza radosnica i bezgraničnog ponosa. Ponovo prve, ponovo najbolje, a Tijana i Brankica, u svoje gradove opet donose čistu radost i ponos. Malo li je?

U čast svoje šampionke, najbolje igračice prvenstva, Bilećani su prošle godine sportsku dvoranu u kojoj je prvi put zaigrala odbojku - nazvali njenim imenom. U njenu čast, pokrenuće i međunarodni odbojkaški kamp.

- Vidjeli smo i zastavu sa imenom našeg grada, znači Tijana nosi Bileću u srcu a i mi nju - kaže Mihailo Vujović, menadžer opštine Bileća.

U klubu u kojem je stasala Tijana Bošković kažu, od prvog treninga se vidjelo da će biti bolja od ostalih.

-Imali smo mi i drugih uspješnih, ali ne tako, vidjelo se to odmah , ona je u rangu Mesija u fudbalu ili Đokovića u tenisu - napominje Borislav Vukoje, predsjednik OK Hercegovac.

I u Brčkom sinoć se nisu štedjeli dlanovi i navijačke glasnice. Mada, kaže otac Brankice Mihajlović, šampionke su nas, već pomalo i navikle na uspjehe.

Brankica i Tijana pokazale su kako se igra srcem za svoj tim, ali i kako se voli svoj narod, i svoj grad. Na ponos njihovim porodicama, ali i svima nama, koji punog srca opet možemo da kažemo - srećni smo što vas imamo.