latinica  ћирилица
10/09/2019 |  09:25 | Autor: SRNA

Polovinom oktobra počinje izgradnja mosta kod Gradiške

Izgradnja mosta na Savi kod Gradiške počinje polovinom narednog mjeseca, pišu Nezavisne novine.
Novi most u Gradišci - Foto: RTRS
Novi most u GradišciFoto: RTRS

Sekretar Ministarstva, komunikacija i transporta u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Pejić potvrdio je da u ovom trenutku ne postoje prepreke za početak radova do polovine narednog mjeseca, odnosno unutar roka od 105 dana od potpisivanja ugovora.

- U završnoj je fazi postupak u vezi s izborom nadzora, na koji banka daje saglasnost bez primjedbi. S obzirom na to da postupak izbora nadzora još nije okončan, nećemo izlaziti u javnost sa detaljima - rekao je Pejić za Nezavisne novine.

U Hrvatskim cestama kažu da radovi počinju čim se završi procedura u vezi sa nadzornim organom.

- U toku je evaluacija ponuda za nadzor, koja je u završnoj fazi, nakon čega će izvođač radova biti uveden u posao - rekla je Nezavisnim novinama portparol Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

U Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske kažu da čekaju da se završi procedura u Ministarstvu komunikacija i transporta u Savjetu ministara, te da su spremni za početak radova.

Predstavnici Hrvatskih cesta su polovinom jula u Zagrebu potpisali ugovor sa građevinskim konzorcijumom koji čine "Integral inženjering" iz Laktaša, "Đuro Đaković", "Montaža" i "Zagreb - Montaža", a ukupna vrijednost posla će iznositi oko 19,5 miliona evra bez PDV-a.

Rok za završetak radova je 30 mjeseci, most će biti u profilu punog auto-puta, a ukupna dužina je nešto manja od 500 metara.