latinica  ћирилица
10/09/2019 |  15:01 ⇒ 16:08 | Autor: vecernjenovosti

Bjelica se izvinio navijačima: Nismo se mentalno spremili, ubija me ovaj poraz

Srbija se neće boriti za medalju. Razlog za to je poraz od Argentine u četvrtfinalu Svjetskog kupa. Nemanja Bjelica je, kao i ostali saigrači, bio vidno nezadovoljan.

- Rekao bih mnogo toga, ali ću se potruditi da skratim. Ovo je veoma težak poraz za nas - počeo je Bjelica izlaganje na konferenciji za medije. Nastavio je u istom dahu.

- Prije svega, želimd a se izvinim Srbiji, zemlji koja je vjerovala u nas i našim navijačima. Imali smo dobru ekipu, ali je ovakav tip turnira. Možda smo bolji tim od Argentine, ali su oni željeli više ovu pobjedu. Nismo bili spremni za ovaj meč, prije svega mentalno, posebno ja. Vidjeli smo kako su oni slavili, sa suzama, zaslužili su ovo. Osvrnuo se na saigrače.

- Mi smo sjajna grupa ljudi. Nismo izgubili zato što smo arogantni, samo se nismo mentalno spremili za ovaj meč. Mogu satima da pričam o saigračima, ali nam je ovaj poraz teško pao. Ubija me. Mnogo smo rada uložili ovog ljeta. Ipak, ima stvari koje su važnije od sporta. Micić je pored smrti majke igrao ovaj meč...

Ne prihvata kritike na račun svojih drugara iz reprezentacije.

- Željeli smo ovo da osvojimo, ali smo to uradili na pogrešan način. Godinama smo favoriti, za četvrtfinale moraš da budeš spreman. Možda naša grupa nije bila dovoljno čvrsta. Bilo kako bilo, moramo da se spremimo za naredne mečeve. Došli smo ovde kao tim i možda smo željeli sve na pogrešan način. Znamo kako da se izborimo sa pritiskom, nema euforije. Moramo ovo da završimo jako i da se kao tim vratimo kući - završio je Bjelica.