latinica  ћирилица
10/09/2019 |  17:47 ⇒ 19:01 | Autor: RTRS

U Banjaluci otvoren 24. Međunarodni sajam knjige

U Banjaluci je otvoren 24. Međunarodni sajam knjige. Okupio je više od 100 izdavača i izlagača iz zemlje i regiona.
Sajam knjige - Foto: Novosti.rs
Sajam knjigeFoto: Novosti.rs

Književna besjeda istaknutog srpskog književnika Vuleta Žurića otvorila je vrata 24. Međunarodnog sajma knjige u Banjaluci. Poštovaoci pisane riječi imaće priliku da se i ove godine susretnu sa kapitalnim izdanjima vodećih izdavačkih kuća iz regiona.

Ovogodišnji sajam prilika je da se posjetioci upoznaju sa novitetima u svijetu književnosti i novim djelima domaćih i regionalnih izdavača objavljenih tokom protekle godine, po povoljnijim i sniženim sajamskim cijenama.

Neki od izdavača koji će se ove godine predstaviti domaćoj publici su "Kreativni centar", "Vulkan", "Laguna", "Partenon", "Dereta" i mnoge druge. Posjetioci će imati priliku da se susretnu i s izdanjima Udruženja književnika Republike Srpske, Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, Andrićevog instituta iz Višegrada i drugih domaćih izdavača.

Nakon svečanog otvaranja promovisana je zbirka priča "Forenzika Itake" autora Vuleta Žurića. U okviru sajma biće priređeno i nekoliko panel-diskusija na kojima će učestvovati književnici, lingvisti, izdavači i profesori.

Biće održani i četvrti Međunarodni književni susreti u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske, a tokom trajanja sajma biće priređivane i dnevne književne promocije aktuelnih djela. Sajam knjige trajaće do 16. septembra.