latinica  ћирилица
10/09/2019 |  19:34 ⇒ 20:39 | Autor: SRNA

Dodik: Srpska će imati odgovor na sve opstrukcije

Republika Srpska će imati odgovor na sve opstrukcije iz Sarajeva, a BiH neće u NATO sve dok se o tome pita i SNSD, poručuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik ističe da neće pristati na NATO integracije, iako sarajevski političari tim uslovljavaju formiranje Savjeta ministara.

On kaže da ga ne čudi mnogo to što lider SDA Bakir Izetbegović prijeti da će partnere, možda, potražiti u SDS-u i PDP-u, i što u tim strankama takve izjave prihvataju raširenih ruku.

- Evo ih tamo, sjede s njima, gluvare već četiri godine, ništa ne rade. U prvoj godini su kao nešto najavljivali, a onda su tri godine sjedili. Napravili su ozbiljnu štetu - rekao je za ATV Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On poručuje da će Narodna skupština Republike Srpske staviti tačku na mnoge priče koje potežu, kako političari iz Federacije BiH, tako i međunarodna zajednica.

- Јedna od njih je i ona o bonskim ovlašćenima. Neka od tih pitanja će biti sadržana i u političkoj platformi koju će SNSD predložiti parlamentu Srpske. Glavni odbor stranke će platformu razmatrati već 18. septembra - kaže Dodik.

Povodom toga što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić otišao u London da bi prisustvovao pomenu bivšem visokom predstavniku u BiH Pediju Ešdaunu Dodik kaže da to treba posmatrati i kao neku vrstu provokacije prema Srbima, jer se, kako je naveo, smatra da onaj koji učini neko zlo Srbima treba da bude poštovan sa njegove strane.

- Željko Komšić misli da je Pedi Ešdaun bio važna ličnost. Mi mislimo da je njegov rad bio poguban za cijelu BiH - naglašava Dodik.