latinica  ћирилица
11/09/2019 |  18:40 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Sajam knjiga u Banjaluci: Izazovi u savremenoj književnosti

Drugog dana Međunarodnog sajma knjige u Banjaluci održana je panel-diskusija na temu "Izazovi u savremenoj književnosti". U debati su učestvovali književnici Tanja Stupar Trifunović, Vule Žurić, Berislav Blagojević i profesor Filološkog fakulteta u Banjoj Luci Igor Simanović.

Panel-diskusija na temu "Izazovi u savremenoj književnosti" otvara širok spektar pitanja i dilema koje su od izuzetnog značaja kako za književnike i mlade autore tako i za izdavačke kuće širom regiona. Monopol izdavačkih kuća, pripadnost nekom od brojnih udruženja književnika samo su neke od tema kojoma je obilovala prva debata ovogodišnjeg sajma.

Јedan od brojnih izazova sa kojima se susreće savremena književna scena jeste i način plasiranja književnih noviteta koji umnogome zavise od podrške i pomoći starijih kolega književnika.

Nakon ove, posjetioci sajma imaće priliku da se uključe u još dvije panel-diskusije, na temu "Јezik i mediji" i "Aktuelna pitanja u izdavaštvu" koje će se održati sutra i prekosutra sa početkom u 18 časova.