latinica  ћирилица
12/09/2019 |  10:48 | Autor: SRNA

Policija privela jednog od napadača na kafić u Uzdolju

Šibenska policija uhapsila je devetnaestogodišnjeg mladića, koji je sa grupom drugih osoba, u Uzdolju napao vlasnika ugostiteljskog objekta srpske nacionalnosti i još četiri osobe.
Posljedice napada u Uzdolju kod Knina (Foto:Feral news) -
Posljedice napada u Uzdolju kod Knina (Foto:Feral news)

Policija je utvrdila da se on kao pripadnik navijačke grupe Torcida 21. avgusta uputio u Uzdolje, znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati utakmica između Crvene zvezde i Јang Bojsa, a namjera im je bila da napadnu one koje zateknu u objektu.

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz put u blizini ugostiteljskog objekta, nakon čega je jedan od prijavljenih izašao iz vozila i otišao u kafić da izvidi situaciju, a onda se vratio po ostale.

Zatim su oni sa "fantomkama" ušli u objekat noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali da čekaju.

Uhapšeni je vrijeđao vlasnicu ugostiteljskog objekta i goste, uništavajući inventar palicama. Potom su goste u objektu palicama napali i njih petoro lakše povrijedili, među kojima i jednog maloljetnika.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, predat opštinskom tužilaštvu u Šibeniku.

U desničarskim medijima napad u Uzdolju nazivaju "srpskom obavještajnom igrom", kao i niz drugih napada na Srbe, uprkos potvrdi policije da je riječ o napadu iz mržnje.