latinica  ћирилица
13/09/2019 |  11:51 | Autor: RTRS

Ivo Sanader u bolnici

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, koji u zatvoru u Remetincu izdržava zatvorsku kaznu na koju je pravosnažno osuđen u slučaju Planinska, hospitalizovan je u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.
Izricanje presude Sanaderu (arhiv) - Foto: HRT
Izricanje presude Sanaderu (arhiv)Foto: HRT

Zbog toga je danas na Županijskom sudu odgođen nastavak suđenja u aferi Ina Mol u kojoj Uskok njega i prvog čovjeka mađarskog Mola, nedostupnog Zolta Hernadija, tereti za primanje i davanje mita.

Kako je rekla sudija Maja Štampar Štipić, iz zatvora u Remetincu telefonski su obavijestili sud uoči rasprave da je Sanader u srijedu odveden u KBC Zagreb gdje je trebao operisati koljeno.

Međutim, budući da su mu ustanovljeni određeni upalni procesi, nije podvrgnut operativnom zahvatu, nego je s Rebra prebačen u Kliniku Fran Mihaljević, gdje se i sad nalazi.

S obzirom da njegov advokat Čedo Prodanović, u skladu sa Sanaderovim zahtjevom, nije bio saglasan da se rasprava provede u njegovoj odsutnosti, odgođen je nastavak ispitivanja svjedoka Stefana Hurlimana putem videolinka iz Švajcarske.

Izvor: jutarnji.hr