latinica  ћирилица
13/09/2019 |  11:53 ⇒ 14:31 | Autor: SRNA

"Labos dva": Uhapšen organizator grupe koja je uzgajala marihuanu

Na području opštine Ilidža, u okviru akcije "Labos dva", uhapšeno je lice iz Prijepolja čiji su inicijali S.A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.
Akcija "Labos dva" (Foto: MUP KS) -
Akcija "Labos dva" (Foto: MUP KS)

Tokom pretresa kuće koju S.A. /47/ koristi na području Ilidže pronađeni su i oduzeti digitalna vaga, okvir za automatsku pušku sa 30 metaka kalibra 7,62 milimetra, automatska puška s okvirom bez municije, suva zeljasta materija u aluminijumskoj foliji koju je proizveo sa licem čiji su inicijali E.B, kao i oprema za uzgoj kanabisa i određena dokumentaciju.

O ovom slučaju upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a protiv uhapšenog biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu posjedovanje i omogućavanje uživanja droge, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Federalni mediji prenose da je uhapšen Samed Aljović za kojim je Odjeljenje za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisalo potragu, kojima je i predat.

Rad u okviru akcije "Labos dva" se nastavlja.