latinica  ћирилица
13/09/2019 |  14:05 | Autor: TANЈUG

Kitarovićeva ignorisala pitanje novinara o Pupovcu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ignorisala je danas molbu novinara da komentariše posljednje obraćanje predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorada Pupovca.
Kolinda Grabar Kitarović - Foto: AFP
Kolinda Grabar KitarovićFoto: AFP

A na pitanje zagrebačke N1 televizije da li očekuje podršku penzionisanog generala, Ante Gotovine, na predstojećim predsjedničkim izborima, lakonski je odgovorila: “Ma dajte molim vas, sve ćete čuti na vrijeme“.

Grabar Kitarović, inače, danas boravi u Udbinama, gdje prisustvuje svečanom otvaranju novoformiranog Centra za razvoj vođa “Marko Babić“, a predviđeno je i njeno obraćanje novinarima.

General Gotovina, koji se veoma rijetko pojavljuje u javnosti od kada ga je Haški tribunal u drugostepenom postupku oslobodio odgovornosti za ratni zločin počinjen tokom vojno policijske akcije Oluja, takođe se nalazi u Udbinama.

On je ranije danas na pitanje novinara da li će podržati svog “prijatelja Zorana Milanovića“ na predsjedničkim izborima rekao da “pored tolikih prijatelja, čovjeku nisu potrebni neprijatelji“.

- Svako ima pravo da se kandiduje, a mi, narod, će odlučiti - rekao je Gotovina.