latinica  ћирилица
13/09/2019 |  16:02 ⇒ 17:24 | Autor: RTRS

Otvorena trafo - stanica u V. Obarskoj kod Bijeljine

Riješen je problem kvalitetnog snabdijevanja električnom energijom četrdeset domaćinstava u zaseoku Bukovica u MZ Velika Obarska kod Bijeljine.
Trafo stanica - Foto: RTRS
Trafo stanicaFoto: RTRS

Danas je puštena u rad trafo - stanica i priključni desetkilovoltni dalekovod.

Mještanin Stevica Stanojević kaže da su im zbog niskog napona stalno pregorijevali kućanski aparati, ali da je to sada prošlost.

- Bavimo se proizvodnjom duvana, imamo sušare. Struja nam je glavni pogon. Prezadovoljni smo što nam je Elektro-Bijeljina izašla u susret i omogućila kvalitetno napajanje strujom - istakao je Stanojević.

Nedeljko Ćorić, izvršni direktor za ekonomsko - finansijske poslove u ZEDP Elektro-Bijeljina rekao je da će stanovnici ovog zaseoka ubuduće imati bolje uslove za život.

- Ovo nije finansijki velika investicija, ali je bila zahtijevna što se tiče regulisanja imovinsko - pravnih odnosa i svega onog što nas je pratilo tokom realizacije ovog projekta - kaže Ćorić.

Ovo je jedna u nizu investicija ZEDP Elektro - Bijeljina.

Prema riječima Vase Arsenovića, generalnog direktora preduzeća, uz pomoć kredita Evropske banke za obnovu i razvoj u naredne četiri godine biće značajnije investirano u elektro - mrežu u rubnim seoskim područjima.

- Svaka dva, tri mjeseca puštaćemo u rad nove trafo - stanice i omogućiti kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom potrošača u svim semberskim zaseocima - najavio je Arsenović.

Ovo distributivno preduzeće, koje pokriva 20 odsto teritorije Republike Srpske, samo u prvih šest mjeseci ove godine investiralo je više od dva miliona maraka u distributivnu mrežu.