latinica  ћирилица
13/09/2019 |  16:39 ⇒ 17:29 | Autor: SRNA

Dodik i Vučić posjetili rodnu kuću Gavrila Principa (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetili su danas rodnu kuću Gavrila Principa u Grahovu.
Dodik i Vučić posjetili rodnu kuću Gavrila Principa - Foto: RTRS
Dodik i Vučić posjetili rodnu kuću Gavrila PrincipaFoto: RTRS

Sa Dodikom i Vučićem su i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, ministar finansija Srbije Siniša Mali, te potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

Milorad Dodik u kuća Gavrila Principa (Foto: RTRS)

Dodik i Vučić prisustvovaće večeras u Drvaru centralnoj akademiji pod nazivom "Krajino moja" u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština 1995. godine.

Foto: RTRS

Početak akademije predviđen je u 19.00 časova na platou ispred Radničkog doma, u okviru manifestacije "Dani sjećanja" u pomen svim srpskim žrtvama u ratovima tokom 20. vijeka.

Svečanoj akademiji prisustvovaće i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Foto: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik Srbije u 17.30 časova posjetiće Vrtić "Majka hrabrost", a 18.05 u Radničkom domu predviđen je sastanak sa načelnicima opština Drvar, Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Vučić i Dodik u kući Gavrila Principa (Foto: RTRS)

U okviru "Dana sjećanja", koji se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, jutros je Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije služio parastos u Hramu Svetog Petra i Pavla u Bosanskom Petrovcu.

Foto: RTRS

U okviru "Dana sjećanja" u Drvaru je sinoć otvorena izložba pod nazivom "Opomena", koja govori o stradanju Srba u periodu od 1991. do 1995. godine.

Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica - organizatora izložbe, rekao je Srni da se devedesetih godina prošlog vijeka u zapadnoj Krajini dogodilo klasično etničko čišćenje u kojem je protjerano 120.000 Srba.