latinica  ћирилица
13/09/2019 |  16:47 ⇒ 16:58 | Autor: RTRS

Zvornik: Prijem za Јulijanu Cvjetinović

U Gradskoj upravi Zvornika, gradonačelnik Zoran Stevanović upriličio je prijem za dvadesetšestogodišnju Zvorničanku Јulijanu Cvjetinović, diplomiranog fizičara, koja je sa velikim uspjehom obrazovno usavršavanje nastavila u Moskvi, gdje trenutno završava doktorat.
Јulijana Cvjetinović - Foto: RTRS
Јulijana CvjetinovićFoto: RTRS

Јulijana je osnovne studije na Departmanu za fiziku na PMF-u Novom Sadu završila sa prosjekom deset, a nakon toga je završila i magistarske studije na Univerzitetu MISIS u Moskvi iz oblasti fizike kondenzovane materije. U prestonici Rusije završava i doktorske studije na Skolkovskom institutu za nauku i tehnologiju, a današnji prijem joj puno znači.

- Mnogo mi znači prijem i zahvalna sam gradonačelniku, jer je ovo velika podrška i meni kao studentu, a i podstrek za druge studente da nastave da se usavršavaju, da budemo što bolji iz dana u dan i da poslije možemo da doprinesemo svom gradu - istakla je Cvjetinovićeva.

Čestitajući mladoj Zvorničanki na velikom uspjehu, gradonačelnik Stevanović uručio je Cvjetinovićevoj prigodan novčani poklon i poručio da bi ona trebala biti primjer svim mladim ljudima.

- Јulijana je naša mlada sugrađanka koja radeći i učeći i na kraju krajeva, postižući značajne rezultate u fizici, nauci kojom se bavi, promoviće i Zvornik i svoj Čelopek i svoju porodicu i sve nas skupa. Očekujem da će njeni rezultati biti u skladu sa onim kakvi su bili i do sada i da će svakodnevno ići naprijed - poručio je Stevanović.