latinica  ћирилица
13/09/2019 |  17:55 ⇒ 18:00 | Autor: SRNA

Dodik i Vučić posjetili vrtić "Majka hrabrost" (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovali su u Drvar, gdje su posjetili vrtić "Majka hrabrost".
Vučić i Dodik u Drvaru - Foto: RTRS
Vučić i Dodik u DrvaruFoto: RTRS

Sa Dodikom i Vučićem vrtić su posjetili i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, ministri finansija i odbrane Srbije Siniša Mali i Aleksandar Vulin.

U posjeti su i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić, poslanik u Predstavničkom Domu parlamenta BiH Nenad Stevandić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić, te načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Foto: RTRS

Nakon posjete Vrtiću, Dodik i Vučić će se u Radničkom domu u Drvaru sastati sa načelnicima zapadnokrajiških opština - Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, poslanicima u parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Nakon toga, visoki zvaničnici Srpske i Srbije prisustvovaće centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština pod nazivom "Krajino moja", koja će biti održana na platou ispred Radničkog doma u Drvaru.

Prije dolaska u Drvar, visoke delegacije posjetile su u Grahovu rodnu kuću Gavrila Principa.