latinica  ћирилица
13/09/2019 |  18:07 | Autor: SRNA

Petričević: Sajam privrede dobija međunarodni karakter

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da je Sajam privrede, poljoprivrede i turizma "Brod 2019", koji učešćem privrednika iz Srbije i Hrvatske dobija međunarodni karakter, značajan za lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku.
Vjekoslav Petričević   (Foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Vjekoslav Petričević (Foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Petričević je danas u Brodu svečano otvorio ovaj dvodnevni sajam na kojem učestvuje više od 100 izlagača iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Hrvatske.

- Zadovoljstvo mi je da primjetim da Sajam privrede, poljoprivrede i turizma u Brodu, kao vodeća privredna manifestacija u ovoj lokalnoj zajednici i okolini, broji sve više izlagača i ima tendenciju stalnog razvoja - rekao je Petričević na svečanom otvaranju Sajma.

Prema njegovim riječima, zajedničkim zalaganjem republičke i opštinske vlasti može biti dat doprinos unapređenju privrede, što dokazuje i sajamska manifestacija u Brodu.

- Ministarstvo je od svog osnivanja nastojalo da okvir za poslovanje privrednih društava i preduzetnika učini što lakšim, efikasnijim i bržim, što ćemo i nastaviti - rekao je Petričević.

Načelnik opštine Brod Ilija Јovičić izrazio je zadovoljstvo što je sajamska svečanost u ovoj lokalnoj zajednici doživjela sedmo izdanje.

- Opština Brod ide sigurnim koracima naprijed i zbog toga nam ovaj sajam mnogo znači. Broj izlagača ove godine je rekordan. Sa nama su izlagači koji strpljivo dolaze svih sedam godina manifestacije, pokazuju svoje proizvode, ponudu, druže se i ostvaruju kontakte - rekao je Јovičić novinarima.

Direktor Turističke organizacije Brod Ružica Maslić istakla je da će sutra u parku ispred Sportsko-kulturnog centra biti održani "Gastro susreti", koji tradicionalno okupe mnogo posjetilaca i učesnika.

Ona je dodala da će, osim izložbenih štandova sa hranom i degustacije, biti organizovano i tradicionalno takmičenje u kuvanju čorbanca.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i načelnici Modriče i Dervente Mladen Krekić i Milorad Simić, direktor Republičke agencije za agrarna plaćanja Savo Minić i drugi gosti.

Sajam će biti otvoren i sutra, od 10.00 do 19.00 časova, a ulaz za posjetioce je besplatan.