latinica  ћирилица
15/09/2019 |  12:26 | Autor: SRNA

Organizacija starješina VRS: Suprotstaviti se pokušajima ugrožavanja Srpske

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske traži od svih institucija Srpske i srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH da se energično suprotstave svim pokušajima ugrožavanja i omalovažavanja Republike Srpske.
Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org) -
Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org)

- Republika Srpska je najveća tekovina našeg naroda i niko nema pravo da se igra njenom sudbinom cementiranom životima najboljih sinova i kćeri srpskog naroda, što zahtijeva njeno dalje jačanje i čuvanje - navode iz Organizacije.

U čestitki povodom 100 godina od formiranja rezervnih vojnih starješina Јugoslavije, Organizacija izražava nadu da će svijetle tradicije djela proslavljenih srpskih komandanata biti putokaz svim patriotama za odbranu naroda, Republike Srpske i Srbije.

- Ovo je važno jer nam i danas prijete preglasavanjem i uspostavljanjem ratom prevaziđene `republike BiH` te stalnim pokušajima nasilnog uvlačenja u skute NATO pakta čije posljedice besomučnog bombardovanje i danas osjaćamo i kada nam nastoje nametnuti svoje viđenje izgradnje našeg društva - navode iz Organizacije.

Iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske ističu da baštine tradicije srpskih oficira i teže jačanju svijesti o odbrani srpskog naroda i Republike Srpske od svih oblika ugrožavanja.

Podsjeća se da je na današnji dan prije 100 godina, u znak sjećanja na početak proboja Solunskog fronta, a na prijedlog vojvode Stepe Stepanovića, kralj Aleksandar Karađorđević osnovao Udruženje vojnih starješina kao riznicu iskrenih patriota spremnih da se uključe u odbranu naroda i države.