latinica  ћирилица
15/09/2019 |  13:16 ⇒ 19:30 | Autor: RTRS

Grikspor osvojio Srpska open (FOTO/VIDEO)

Holanđanin Talon Grikspor pobijedio je u finalu teniskog ATP čelendžer turnira Srpska open Sumita Nagal iz Indije sa 2:0.
Talon Grikspor (foto: facebook.com/pg/srpskaopen2019) -
Talon Grikspor (foto: facebook.com/pg/srpskaopen2019)

U setovima je bilo 6:2, 6:3. 

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uručila je pehar pobjedniku.

- Prvi put sam igrao protiv Nagala. Bio sam malo umoran od prethodnih napornih duela tako da sam znao da moram da budem agresivan. Znao sam kako moram igram protiv njega i na kraju je sve ispalo dobro - poručio je Talon Grikspor,  šampion ovogogodišnjeg banjalučkog čelendžera Srpska open.

Finalisti Nagalu pehar je uručio predsjednik organizacionog odbora turnira Draško Milinović.

- Ovaj meč nije bio moj najbolji na ovom turniru. Imate dobrih i loših dana, ovo je bio loš. Imao sam problema tokom meča, a s druge strane Talon je igrao odlično. Čestitam mu na pobjedi - poručio je miljenik banjalučke publike Indijac Sumit Nagal.

Draško Milinović, predsjednik organizacionog odbora turnira već ističe da slijede pripreme za novi smotru.

- Gledali smo jedan fenomenalan tenis. Već sada idu pripreme za novu smotru, uz nadam se i bolje uslove za sve, i da ćemo 2020. godinu dočekati spremni kao nikada do sada. Sjajna sedmice je iza nas - istakao je Milinović.

Direktor turnira Lana Popović izrazila je zadovoljstvo što je 18. ATP čelendžer turnira Srpska open protekao u najboljem redu i najavila da će turnir naredne godine biti još bolji.

- Svake godine pravimo pomak. Iste igrače smo dobili i sada sa 80 bodova, kao što smo ih imali kada je turnir nosio 100 ATP bodova. Ziasta smo uživali u vrhunskom tenisu - istakla je Lana Popović.  

Ovom pobjedom Grikspor je osvojio 80 bodova za svjetsku rang listu.

Pokrovitelj turnira, čiji je nagradni fond 46.600 evra, bila je predsjednica Republike Srpske, a generalni sponzor je kompanija Prointer.