latinica  ћирилица
15/09/2019 |  15:10 | Autor: RTRS

Pavić: Programskom deklaracijom ističu ratne zastave

Politički analitičar Aleksandar Pavić izjavio je danas Srni da je SDA Programskom deklaracija istakla ratnu zastavu i pokazala da Bošnjaci nisu zainteresovani za suživot, već za dominaciju u BiH, čak i po cijenu rata.
Aleksandar Pavić (foto: sveosrpskoj.com) -
Aleksandar Pavić (foto: sveosrpskoj.com)

On smatra da je Programska deklaracija SDA praktično objava rata, odnosno objava da se rat protiv Srba i ostalih koji nisu muslimani nastavlja istom žestinom samo različitim sredstvima od vremena kada je Alija Izetbegović napisao "Islamsku deklaraciju".

- Oni su time stavili do znanja da sa njima nema partnerstva. Čak i kada zagovaraju nešto javno i to možda liči na neki dogovor, u pozadini svega je agresija, a krajnji cilj je pobjeda nad Srbima i Hrvatima i ostalim u BiH. Јednostavno, to je težnja za dominacijom do konačne pobjede, pa i po cijenu rata - rekao je Pavić.

Prema njegovim riječima, to isto pokazuje koga je NATO u BiH izabrao za svog glavnog partnera, te da mu je cilj islamizacija BiH i podrška najekstremnijim islamskim fundamentalistima na Balkanu.

- To pokazuje da je realnost sasvim drugačija od priča o demokratiji po zapadnim standardim - naglasio je Pavić.

On je ukazao da NATO danas, kao i prije 30 godina, podržava najradikalnije, najkriminalnije, najekstreminističkije snage i nije uopšte zainteresovan za mir, već samo za uspostavljanje kontrole i to po cijeni "sađenja tikve sa đavolom".

- Đavo je naravno SDA, koja je ovom programskom deklaracijom istakla ratnu zastavu, istu onu koju su zeleni ljiljani isticali 1990. i 1991. godine - rekao je Pavić.

On je naveo da je BiH u blokadi zahvaljujući najviše lideru SDA Bakiru Izetbegoviću.

- Oni mogu iz nekih svojih interesa da poklone nešto, čak delimično razbijanje blokade, ali se opet vidi šta je njihov krajnji cilj. Na rukovodstvu Srba i Hrvata u BiH je da razmisle da li uopšte žele da prave dogovor sa nekim čiji je krajnji cilj u stvari zatiranje druga dva naroda - zaključio je Pavić.