latinica  ћирилица
16/09/2019 |  13:42 | Autor: RTRS

Čast otadžbine: Odgovor na Bakirovu deklaraciju mora biti jasan i sveobuhvatan

Islamska država je ratni i poratni cilj Bošnjaka, zbog čega odgovor Srba i Hrvata u BiH na Programsku deklaraciju SDA Bakira Izetbegovića mora biti jasan i sveobuhvatan, poručuje Udruženje Čast otadžbine.
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

Iz ovog udruženja ukazuju da je "Islamska deklaracija" Alije Izetbegovića izazvala rat u BiH, a Programska deklaracija SDA Bakira Izetbegovića stvara ratnu psihozu s ciljem iznude ukidanja dejtonske BiH i Republike Srpske.

- Osnovni cilj Programske deklaracije SDA je rušenje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH - navodi se u saopštenju Časti otadžbine.

U saopštenju se ističe da "treba biti zahvalan Bakiru i SDA za deklaraciju kojom su svim Srbima otvorili oči, da bi shvatili šta su njihove prave namjere po pitanju ustrojstva BiH, pogotovo zbog dijela političara Republike Srpske koji podržavaju politiku SDA".

- Јedinstvo cijelog srpskog korpusa koje duži period zagovara predsjednik Dodik /srpski član Predsjedništva BiH/ ovoga momenta ne smije biti upitno - naglašavaju iz Časti otadžbine.

Iz ovog udruženja navode da dok Bakir Izetbegović okrivljuje srpsku stranu da ruši BiH, u stvari on i SDA čine destabilizaciju BiH, ne formiraju vlast na nivou BiH, uslovljavaju Srpsku da prihvati ulazak u NATO pakt i čine sve da dejtonsku BiH pretvore u unitarnu državu, gdje bi srpski i hrvatski narod bili građani drugog reda.

- Nije nam jasno čime on preti Republici Srpskoj, pozivajući se na 1994. godinu. Ovog puta ne bi imao avio podršku NATO pakta - navodi se u saopštenju i dodaje da NATO neće ući u rat sa drugim silama u svijetu zbog Izetbegovićeve bolesne opsesije unitarnom BiH.

Iz Časti otadžbine poručuju Bakiru Izetbegoviću da "ne treba da ga zavara i ulije lažnu snagu ono malo ratnih materijalnih sredstava koje je raspodijelio po FBiH, grupica `srpskih ministara` u Sarajevu, podrška sadašnjeg visokog predstavnika u BiH i OHR-a i bošnjačka komponenta u Oružanim snagama BiH sa paravojnim formacijama, jer tako može izgubiti ono što je dobio za `zelenim stolom`".

U saopštenju se napominje da su zbog navodne "vojničke snage" Bošnjaci u Dejtonu dobili 25 odsto teritorije koju su kontrolisali Srbi sve vrijeme rata, a da su Srbi pristali na to samo da bi bio uspostavljen mir u BiH.

- Bakire, ako se ovaj put odlučiš za ratnu opciju niko neće moći da te odbrani.
Odgovor Srba i Hrvata u BiH na Bakirovu deklaraciju mora biti jasan i sveobuhvatan - poručuju iz "Časti otadžbine".

Ovo udruženje ističe da podržava prijedlog da umjesto dejtonske BiH budu uspostavljene Republika Srpska i Federacija BiH, te da konstutivnim narodima bude prepušteno da imaju svoje države i sami kreiraju svoju sudbinu.