latinica  ћирилица
16/09/2019 |  17:31 | Autor: SRNA

Vukotić: Skupštinski odbor podržao inicijativu da borci budu ustavna kategorija

Odbor za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine Republike Srpske jednoglasno je podržao inicijativu Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" da borci odbrambeno-otadžbinskog rata i članovi njihovih porodica budu ustavna kategorija u Republici Srpskoj, izjavio je Srni predsjednik ovog udruženja Duško Vukotić.
Duško Vukotić - Foto: RTRS
Duško VukotićFoto: RTRS

- Zadovoljan sam zbog činjenice da su svi članovi skupštinskog odbora podržali ovu inicijativu, uključujući i predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomira Savčića kao člana odbora sa pravom glasa - naveo je Vukotić nakon današnje sjednice skupštinskog odbora.

On je rekao da je postignut opšti konsenzus članova Odbora, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost, ističući da ova inicijativa ide u skupštinsku proceduru kao inicijativa svih boraca Republike Srpske, članova njihovih porodica i svih poslanika u parlamentu Srpske.

Upravni odbor "Veterana Republike Srpske" nedavno je razmatrao informaciju o proceduri usvajanja ustavnog amandmana ovog udruženja koja je pokrenuta prije dvije godine.

Vukotić je ranije rekao da je inicijativa upućena i srpskom članu Predsjedništva BiH, predsjedniku Srpske, predsjedniku Vlade i poslanicima u Narodnoj skupštini.