latinica  ћирилица
17/09/2019 |  07:57 ⇒ 08:00 | Autor: RTS

Počinje Liga šampiona

Nova sezona Lige šampiona startuje utakmicama u E, F, G i H grupi, odnosno dan prije nego što jedini srpski predstavnik Crvena zvezda otvori takmičenje protiv Bajerna u Minhenu.
Liga šampiona - Foto: Getty Images
Liga šampionaFoto: Getty Images

Pretendenata na "ušati trofej" je, kao i uvijek, mnogo - od Јuventusa, preko Barselone, Mančester Sitija, Real Madrida, Pari Sen Žermena do branioca trofeja Liverpula, ali se tu krug svakako ne zatvara.

Himna i čuvena mušema Lige šampiona prvo će da se čuje/zatrese u Milanu uoči duela Intera i praške Slavije, kao i u Lionu gdje će Srbin Branislav Ivanović sa kapitenskom trakom da predvodi saigrače iz Zenita.

Derbi prvog dana svakako je utakmica u Napulju između Napolija Nikole Maksimovića i Liverpula u reprizi prošlogodišnjeg sudara, kada je domaćin slavio u sudijskoj nadoknadi golom Lorenca Insinjea, a "crveni" nastavili put sve do vrha Evrope.

U istoj E grupi sastaju se "autsajderi" Salcburg i Genk, Benfika sa Ljubomirom Fejsom i "rezervistom" Andrijom Živkovićem čeka Lajpcig u meču G grupe, dok u H grupi Ajaks na čelu sa kapitenom Dušanom Tadićem igra sa Lilom u meču koji sudi srpski arbitar Srđan Јovanović.

Veliku pažnju privlači i klasik Borusija – Barselona u Dortmundu, kao i Čelsi – Valensija.

Liga šampiona – prvo kolo:
E grupa:
21.00 Napoli – Liverpul
21.00 Salcburg – Genk

F grupa:
18.55 Inter – Slavija Prag
21.00 Borusija Dortmund – Barselona

G grupa:
18.55 Olimpik Lion – Zenit
21.00 Benfika – Lajpcig

H grupa:
21.00 Čelsi – Valensija
21.00 Ajaks – Lil