latinica  ћирилица
17/09/2019 |  17:43 | Autor: SRNA

Bjelica: Što prije dovesti u red stanje u Šumskom gazdinstvu "Romanija"

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je danas da lokalna uprava želi da se stanje u Šumskom gazdinstvu "Romanija" što prije dovede u red da posljedice loše organizacije ne bi snosili drvoprerađivači na području opštine Sokolac, koji su nosioci privredne aktivnosti.
Milovan Bjelica - Foto: Screenshot
Milovan BjelicaFoto: Screenshot

Bjelica je naveo da se to posebno odnosi na najveći broj radnika zaposlenih u oblasti šumarstva i drvoprerade u ovoj lokalnoj zajednici.

On nije želio da komentariše smjenu dosadašnjeg direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" Vlajka Sekulića, navodeći da je to unutrašnje pitanje poslovne politike "Šuma Srpske" i njihovih organizacionih jedinica.

Prema njegovim riječima, dobri rezultati lokalnog šumskog gazdinstva uvijek su donosili boljitak za građane opštine Sokolac, pa se i ovaj put očekuje dobro rješenje po "Šume Srpske", zaposlene u Šumskom gazdinstvu "Romanija" i u tridesetak drvoprerađivačkih preduzeća i samostalnih zanatskih radnji, te samu lokalnu upravu.

Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac Vlajko Sekulić, direktor ŠG "Vrbanja" Kotor Varoš Stana Kuzmić, direktor ŠG "Oštrelj" Drinić Slađana Banjac, te direktor Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević juče su smijenjeni sa tih funkcija.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je 12. septembra direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami napuste funkcije jer je cilj institucija stabilizacija preduzeća "Šume Srpske", koje je u prvih šest mjeseci imalo gubitak od 2,6 miliona KM.