latinica  ћирилица
17/09/2019 |  19:05 | Autor: RTS

Danilović: Јa ću donijeti odluku o novom selektoru

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o tek završenom Svjetskom prvenstvu, kao i o spekulacijama o svađama i nasljedniku selektora Aleksandra Đorđevića.
Predrag Danilović (foto:Košarkaški savez Srbije) -
Predrag Danilović (foto:Košarkaški savez Srbije)

Danilović je demantovao sve spekulacije i rekao da ne razmišlja da napusti mjesto predsjednika KSS-a.

Danilović je naveo da je Savez očekivao više od učešća srpske selekcije, i da su doživjeli neuspeh. Ipak, nijedna reprezentacija, pa ni Srbije, kaže, nije pretplaćena na medalje.

Rekao je da još nije odlučeno ko će biti naredni selektor.

- Pričaćemo narednih dana, odlučićemo pa ćemo vam reći. Јa ću presjeći. Јa sam predsjednik! Ne treba sjeći preko koljena. Neće to biti u roku od tri mjeseca, ali neće ni u narednih pet dana. Nećemo sigurno čekati posljednji trenutak.

Tvrdi da bi bilo vrlo neodgovorno da je dva dana nakon Svjetskog prvenstva govorio o mogućim kandidatima. Da ljudi iz Saveza ni sa Kokoškovom, ni sa Obradovićem nisu razgovarali o mogućem angažovanju, ne bi to bilo korektno prema Đorđeviću, ali da će sa potencijalnim kandidatima za tu dužnost stupiti u kontakt.

- Dužnost nas kao KSS je da reprezentativnim selekcijama obezbijedimo najbolje moguće uslove i najbolje trenere da rade sa tim momcima i djevojkama. Ako mislite da će neki izmišljeni naslovi posvađati mene, Đorđevića i Tomaševića – ćorak. Peto mjesto ne bi smjelo nimalo da okrnji Đorđevićevu trenersku stručnost. Niko od nas nije pretplaćen na medalje. Prethodnih godina su i djevojčice i dječaci osvajali titule, dođe period kada toga nema. Razne stvari utiču na to - rekao je Danilović.

O tome da li će se Srbija kandidovati za kvalifikacioni turnir za OI odgovorio je:

- Razgovarao sam sa predsjednikom države i imamo apsolutnu finansijsku podršku da se kandidujemo za domaćina jednog od turnira.

Na pitanje kolike su šanse da Srbija ponovo bude domaćin, Danilović nije želio da odgovori.

- Ne bih o šansama da pričamo. Već smo se opekli - aludirao je Danilović na neuspjeh na Svjetskom prvenstvu u Kini, iako su ambicije bile visoke.

Srbija ima rok do novembra da pošalje ponudu Svjetskoj košarkaškoj federaciji za domaćinstvo i to u iznosu od oko tri miliona evra. Isto su najavili Grčka i Litvanija.