latinica  ћирилица
18/09/2019 |  12:40 ⇒ 12:51 | Autor: RTRS

Obnova društvenog doma u Mišinom Hanu (FOTO)

U banjalučkom naselju Mišin han danas je počela obnova društvenog doma, u čiju temeljnu sanaciju će biti uloženo oko 175.000 KM iz gradskog budžeta.
Počela obnova društvenog doma u Mišinom hanu - Foto: RTRS
Počela obnova društvenog doma u Mišinom hanuFoto: RTRS

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da će obnova društvenog doma doprinijeti oživljavanju društvenih sadržaja u ovom naselju.

- Poslije niza novoizgrađenih i obnovljenih društvenih domova po selima, danas je na red došao i objekat u Mišinom hanu, te će u okviru sanacije biti obnovljena oba sprata, krov, sanitarije, podovi i kompletne instalacije - rekao je Radojičić novinarima.

On je dodao da je ova sanacija dio velikog plana obnove društvenih domova po selima i prigradskim naseljima, koji se sprovodi unazad tri godine.

Radojičić je rekao da se, u međuvremenu, privodi kraju izgradnju novog društvenog doma u Krminama, a u toku su pripreme za obnovu domova u Saračici, Piskavici i Zalužanima.

Prema njegovim riječima, sanacijom ovih domova i izgradnjom novih nastoji se postići da ovi objekti budu centri dešavanja u svojim sredinama.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Mišin han Dražena Ajder istakla je značaj ovih aktivnosti, jer će dom služiti za okupljanja mještana, a zahvaljujući obnovi, u njemu će biti smješteno i lokalno kuluturno-umjetničko društvo, koje je trenutno u Potkozarju.

- Nakon sanacije doma, biće stvoreni uslovi da se naše društvo `vrati kući` i da oko 50 djece i 30 veterana, koji sada vježbaju u Potkozarju, nastupe uvježbavaju u blizini svojih kuća - rekla je Ajderova. Rok za završetak je tri mjeseca.