latinica  ћирилица
18/09/2019 |  17:34 ⇒ 17:38 | Autor: SRNA

Državljanstva mudžahedinima - dodatna diskreditacija DŽaferovića (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su dokumenti koji dokazuju da je bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović potpisivao prijem u državljanstvo BiH pojedinim pripadnicima odreda "El muhadžedin" samo elementi koji DŽaferovića dodatno diskredituju.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik, koji je srpski član Predsjedništva BiH, rekao je novinarima u Banjaluci da je u Predsjedništvu BiH, ali da su njegovi i DŽaferovićevi odnosi opterećeni situacijom u vezi sa njegovom /DŽaferovićevom/ ratnom prošlošću i činjenicom da nikada nisu rasvijetljene te okolnosti.

On je naveo da SNSD u prošlom gotovo čitavom mandatu nije učestvovao u radu parlamenta BiH kada je njime rukovodio DŽaferović, zbog njegove ratne prošlosti.

- DŽaferović, kao ratni načelnik Službi bezbjednosti Zenice 23. avgusta 1994. godine bio je svjedok kada su mudžahedini likvidirali Srbe odsijecajući im glave, a da nije preduzeo nijednu radnju da se to spriječi i da se krivci privedu pravdi - istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je rekao da su ti vojnici bili zarobljeni i da se na njih odnosila Međunarodna konvencija koja štiti zarobljenike, ali da odgovorni ljudi nisu učinili ništa da ih zaštite.

- To je bilo dovoljno za SNSD da u prethodnom vremenu u parlamentu BiH preduzme te svoje radnje i aktivnosti - naveo je Dodik.