latinica  ћирилица
18/09/2019 |  18:22 ⇒ 19/09/2019 | 10:10 | Autor: Agencije

Crnogorski političar uhapšen na krovu automobila

Marko Milačić, lider Prave Crne Gore, uhapšen je danas oko 11.30 sati u centru Podgorice.
Uhapšen Marko Milačić (Foto:prava crna gora) -
Uhapšen Marko Milačić (Foto:prava crna gora)

Do hapšenja je došlo nakon incidenta, kada je policija zaustavila njegovo vozilo u kojem su bili rekviziti za perfomans ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, prenose podgorički mediji.

Kada je došao "pauk" da ukloni automobil, Milačić se popeo najpre na to vozilo, a potom i na krov stranačkog automobila, gdje je održao "posmrtni govor" za VDT i "umrlo crnogorsko pravosuđe", uz lelek Mića Živanovića.

Policija je pokušavala da ubijedi Milačića da se siđe sa krova automobila, ali je on to odbijao da bi potom uslijedila intervencija.

Desetak minuta trebalo je trojici policajaca da savladaju "pasivni otpor" Milačića koji se držao za sajlu "pauka", da bi tek uz primjenu sprej suzavca bio savladan.

Stavljene su mu lisice na ruke da bi na kraju završio u policijskoj marici.

Policija je saopštila da su trojica funkcionera te stranke privedeni zbog ometanja policijskih službenika u izvršenju radnji, pružanja otpora i verbalnog vrijeđanja.

- S obzirom na to, da je pružao aktivan otpor koji je trajao određeno vrijeme, on je uz primjenu sredstava prinude doveden u službene prostorije - saopštila je policija.

Ostalo troje funcionera te stranke su privedeni zbog sprečavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji i zbog upućivanja uvredljivih riječi.

- Svi građani, bilo da se radi o javnim ličnostima ili ne, su dužni da poštuju zakon i da omoguće nadležnim službama nesmetano obavljanje poslova iz svoje nadležnosti. Policija će bez izuzetka sankcionisati svakog pojedinca zbog nepoštovanja propisa, nepostupanja po naredbama, drskog ponašanja, vrijeđanja ili bilo kojeg drugog vida nezakonitog ponašanja na javnom mjestu - navodi se u saopštenju.