latinica  ћирилица
20/09/2019 |  20:35 ⇒ 20:40 | Autor: Večernje novosti

Kovač: Sada počinje teži dio EP

- Dolazi nam sada nezgodna Češka, koja je dobra reprezentacija, ali mislim da smo bolji. Tako moramo da razmišljamo, da pokažemo koliko vrijedimo - rekao je Kovač u Antverpenu.
Odbojkaši Srbije (foto: CEV) -
Odbojkaši Srbije (foto: CEV)

Selektor srpskih odbojkaša Slobodan Kovač rekao je danas da počinje teži dio Evropskog prvenstva i da ekipa u osmini finala protiv Češke treba da pokaže koliko vrijedi.

- Počinje onaj teži dio Evropskog prvenstva, mada ne možemo da kažemo i da je do sada bilo lako jer se jurio rezultat da bi nam došli što lakši protivnici na početku eliminacija. Dolazi nam sada nezgodna Češka, koja je dobra reprezentacija, ali mislim da smo bolji. Tako moramo da razmišljamo, da pokažemo koliko vrijedimo - rekao je Kovač .

Odbojkaši Srbije su sa maksimalnim učinkom završili prvu fazu kontinentalnog šampionata i u osmini finala će igrati protiv Češke.

- Uradili smo do sada dobar posao, pokazali smo određeni kvalitet. Za sada je važno da smo igrače uvjerili u naš dobar rad i da smo im ulili povjerenje. Negativne stvari još nismo vidjeli. Nadam se da će i dalje ostati povjerenje jednih u druge - kazao je Kovač.

Reprezentativac Marko Podraščanin je rekao da je zadovoljan dosadašnjom igrom.

- Imamo pet pobjeda, prvi cilj je ostvaren i sada nas čeka Češka, koja je nepoznanica. Nismo ih pratili, ali čim su se plasirali u osminu finala, znači da se radi o ozbiljnoj ekipi. Treba dobro da se spremimo i opravdamo ulogu favorita - rekao je Podraščanin.

Njegov saigrač Nemanja Petrić je takođe kazao da je zadovoljan.

- Sada nemamo pravo na grešku. Čeka nas težak posao, ali idemo korak po korak. Prvo gledamo samo osminu finala i poslije polako idemo dalje. Ima mnogo ekipa koje mogu da iznenade i zbog toga treba da budemo što oprezniji. Ko god da je protivnik, težak je, svako ima svoju šansu - kazao je Petrić.

Uroš Kovačević je naveo da nije bilo lako opravdati ulogu favorita u grupi i da srpski tim nije izgubio samopouzdanje poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

- Nemamo mi kome da se dokazujemo, znamo koliko vrijedimo i tako ulazimo u svaku utakmicu. To što se desilo u Bariju, to se desilo Italiji prošle godine protiv nas, ima milion primjera kako ekipa može da padne. Nije to smak svijeta. Igramo sada, dajemo sve od sebe ,pa dokle dođemo - istakao je Kovačević.

Utakmica Srbija - Češka će se igrati sutra od 17.30 časova u Antverpenu.