latinica  ћирилица
22/09/2019 |  14:50 ⇒ 15:03 | Autor: SRNA

Petrović: Niko u istoriji nije napadao svoje kao Vukanović

Izvršni direktor Saveza opština istočne Hercegovine Luka Petrović uputio je otvoreno pismo poslaniku SDS-a u parlamentu Republike Srpske Nebojši Vukanoviću u kojem je naglasio da odaje priznanje svim mještanima sela Bobani koji su opstajali, mučili se, krvarili, gubili glave i obnavljali svoja ognjišta i u nemogućim uslovima, te poručio da će od njega i ubuduće imati punu podršku.
Luka Petrović - Foto: SRNA
Luka PetrovićFoto: SRNA

- Kao čovjek nisam mogao prećutati na tekst Nebojše Vukanovića koji je objavio na svom blogu, a u kojem je osudio i prekorio Bobance i obilježavanje krsne slave Rođenje Presvete Bogorodice u hramu u Šćenici u Bobanima. Nikada nisam mogao da razumijem ni njegove napade i prozivke patrijarha, vladika, predsjednika Republike Srpske, predsjednika Republike Srbije, sudija i brojnih drugih javnih ličnosti iz Srpske i grada Trebinja koji su obavljali ili obavljaju odgovorne funkcije, kao ni prozivke glasača nakon svih izgubljenih izbora, a sada se okomio na svoje Bobance. Pljunuti na svoje, znači pljunuti na sebe. To u istoriji niko nije uradio kao Nebojša Vukanović - naveo je Petrović u otvorenom pismu.

On je poručio Vukanoviću da je trebalo jednom da baci iz ruku i tastaturu i mikrofon i prihvati se držala kao što su to radili naši preci, koji su uz pomoć držala iza sebe ostavljali razna bogougodna djela. 

- Nebojša Vukanoviću, da li se pitaš šta će iza tebe ostati. Zar ti smeta rad na oživljavanju života i imanja na Bobanima, izgradnja putne infrastrukture, Parohijskog doma na Šćenici, obnova crkve i kuća na Bobanima, kupovina sjemenskog materijala, dovođenje struje u selo i slično. Zar je moguće da za četiri godine uživanja u vlasti na nivou BiH i dvije godine /nakon progutanog maslinovog ulja/ u lokalnoj vlasti, nisi imao bar jedan prioritet - probiti put do svoga sela Dobromiri - upitao je Petrović. 

- Ti znaš mog prijatelja Sašu, a tvoga brata od strica, koji je sa mnogo manje pozicije u vlasti od tebe inicirao da izgradimo put do sela Dobromiri, do kuće djeda Filipa. Iz svih raspoloživih resursa, pokrenuću izgradnju pristupnog puta do sela i realizovaćemo tu inicijativu. Nadam se da se nećeš ti, zajedno sa svojim kolegama iz Banjaluke, ispriječiti tijelom ispred buldožera i ometati izgradnju tog puta. To govorim, jer si se svojim potezima i riječima davno odrodio od svojih Vukanovića i Dobromira - istakao je Petrović u pismu.

On je poručio Vukanoviću da slobodno nastavi i dalje da proziva, omalovažava i vrijeđa sve i svakoga, jer su na to svi navikli od njega takvog kakav jeste. 

- Znam da ćeš ovo shvatiti kao provokaciju, a ne savjet, ali ipak želim da ti poručim - čuvaj svoje zdravlje, život nije lak ni kratak - naveo je Petrović.