latinica  ћирилица
01/10/2019 |  19:10 ⇒ 19:18 | Autor: SRNA

Srebrenica: Predstavljena knjiga "Nomadi na štiklama" Sanje Radulović

Knjiga priča "Nomadi na štiklama" autora Sanje Radulović iz Doboja predstavljena je danas u Narodnoj biblioteci u Srebrenici.
Sanja Radulović - Foto: SRNA
Sanja RadulovićFoto: SRNA

Riječ je o knjizi koju čini 10 kratkih priča za koju je Radulovićeva dobila prvu nagradu na međunarodnom književnom konkursu časopisa "Avlije" iz Rožaja za 2016. godinu.

Radulovićeva je ranije objavila dvije zbirke pjesama, a zastupljena je u većem broju zajedničkih zbirki poezije objavljenih u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Bugarskoj nakon 2012. godine.

Govoreći o svojoj prvoj knjizi proze, ona je rekla da je "Nomad na štiklama" dobrim dijelom autobiografska priča, kao i ostale u ovoj knjizi, te da govori o životnim izazovima i nedaćama u izbjeglištvu.

- Moje nomadsko iskustvo počinje na početku rata kada je moja porodica izbjegla iz rodnog Tešnja i ono traje do danas. Kroz ove priče željela sam da prošlost poklonim literaturi, a da živim u sadašnjosti - pojasnila je Radulovićeva, ističući da će čitaoci dati najbolju ocjenu njenog literarnog stvaralaštva i ove knjige.

Ona je istakla da je od ranog djetinjstva zavoljela čitanje i pisanje, prve pjesme je objavljivala na društvenim mrežama, a zatim je počela da učestvuje na konkursima i osvaja nagrade.

Radulovićeva ističe da su njene priče 95 odsto autobiografske.

Knjiga priča "Nomadi na štiklama" objavljena je u aprilu prošle godine i do sada je predstavljena u 11 gradova i opština.

Organizatori današnje promocije su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" i Narodna biblioteka Srebrenica.