latinica  ћирилица
03/10/2019 |  08:23 ⇒ 16:47 | Autor: SRNA

Dani Srbije i Srpske u Austriji

U okviru Dana Srbije i Srpske u Austriji u Beču će danas biti predstavljeni privredni potencijali Banjaluke i Novog Sada.
Srpski dani u Beču, arhiv (Foto:dunav.at) -
Srpski dani u Beču, arhiv (Foto:dunav.at)

Prezentacija je zakazana za 13.30 časova u prostorijama Privredne komore Beča, a palnirana su obraćanja predsjednika Privredne komore tog grada Valtera Ruka i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladena Filipovića.

Manifestacija "Dani Srbije i Srpske u Austriji" biće otvorena sutra, trajaće do 30. oktobra, a program je većim dijelom usmjeren na predstavljanje kulture i umjetnosti Srbije i Republike Srpske publici u Austriji.

U okviru manifestacije predviđene su i prezentacije privrednih i turističkih potencijala Srbije i Republike Srpske.

Svečanom otvaranju u prostorijama salona "Kursalon Hubner" sutra u 19.00 časova prisustvovaće ugledne zvanice iz javnog i kulturnog života Srbije i Republike Srpske, te predstavnici srpske dijaspore u Austriji, kao i gosti iz javnog života Austrije, najavljeno je iz Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Tom prilikom nastupiće istaknuti operski umjetnici iz Beograda Јasmina Trumbetaš Petrović, Јadranka Јovanović i Dejan Maksimović, baletski umjetnici iz Beograda Konstantin Kostjukov, Tatjana Tatić i Igor Pastor, Banjalučka filharmonija, srpska kulturno umjetnička društva iz Beča "Branko Radičević" i "Stevan Mokranjac", te izvorna pjevačka grupa "Una" iz Novog Grada.

Tokom manifestacije u Beču će biti organizovano gostovanje pozorišta iz Beograda i Banjaluke, kao i otvaranje nekoliko izložbi i održavanje koncerata.

Manifestaciju organizuju Predstavništvo Republike Srpske u Austriji, Ambasada Srbije u Austriji i Zajednica srpskih klubova u Beču.

Održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Željke Cvijanović, Vlade Srpske i Ministarstva spoljnih poslova Srbije.