latinica  ћирилица
03/10/2019 |  08:53 ⇒ 08:53 | Autor: Agencije

Tadićeva magija: Јednim potezom izigrao cijelu odbranu Valensije (VIDEO)

Srbin je ponovo dao značajan doprinos pobjedi Ajaksa u Ligi šampiona, a jedan potez oduševio je fudbalsku Evropu.
Fudbaleri Ajaksa - Foto: Screenshot
Fudbaleri AjaksaFoto: Screenshot

Fudbaleri Ajaksa značajno su se približili plasmanu u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su savladali Valensiju u gostima sa 3:0, pa tako poslije 2. kola imaju maksimalnih šest bodova u grupi H, sa dvije ubjedljive pobjede iz isto toliko mečeva.

Kopljanici su bili efikasni, kao i u duelu protiv Lila u 1. kolu i golovima Hakima Zijeha, Kvinsija Promesa i Donija van de Beka došli do ubejdljivog trijumfa na Mestalji.

Istakao se i Dušan Tadić asistencijom za posljednji gol, koji je Van de Bek pretvorio u pogodak u 67. minutu, poslije nove čarolije Srbina. Tadić je primio loptu na ivici šesnaesterca, zatim je lucidnim pasom, bez gledanja i iz okreta uposlio Van de Beka koji je utrčavao u prostor. "Spojio ga je s golom", a 22-godišnji Holanđanin tu priliku nije propustio.

Van de Bek je pored gola i upisao Asistenciju u 34. minutu, kada je proigrao Promesa u petercu i omogućio mu laku realizaciju za 2:0.

Treba napomenuti posebno i spektakularan gol Marokanca Hakima Zijeha u 8. minutu, kojim je utišao navijače Valensije, a svoje fanove naterao da se hvataju za glavu u čudu.

Sa ivice kaznenog prostora je raspalio po lopti i poslao je u rašlje nemoćnog čuvara mreže Valensije.