latinica  ћирилица
04/10/2019 |  10:08 ⇒ 10:47 | Autor: SRNA

Dobijen dugogodišnji spor protiv preduzeća iz Obudovca

Pravobranilaštvo Republike Srpske saopštilo je da je dobilo dugogodišnji spor protiv preduzeća "Braća Pavlović" Obudovac u vezi sa raskidom ugovora o koncesiji i naknadi štete od 1.441.459 KM koju je od Republike Srpske tražilo ovo preduzeće.
Pravobranilaštvo Republike Srpske - Foto: Screenshot
Pravobranilaštvo Republike SrpskeFoto: Screenshot

- Preduzeće "Braća Pavlović" potraživalo je ovaj iznos kao naknadu štete za izmaklu dobit zbog navodnog nekorištenja poljoprivrednog zemljišta koje im je dato u koncesiju - navode iz Pravobranilaštva.

Presudom Vrhovnog suda Republike Srpske usvojena je revizija koju je izjavilo Pravobranilaštvo Republike Srpske na drugostepenu presudu.

U saopštenju se navodi da se u sporu uspjelo dokazati da tuženi nije mogao očekivati dobit od korištenja dodijeljenog zemljišta, kao i da izgubljena dobit ne postoji niti su ostvarene pretpostavke za naknadu štete u vidu izmakle dobiti.

U aprilu 2008. godine Vlada Republike Srpske je zbog niza nepravilnosti prilikom dodjele koncesija poništila odluku o dodjeli koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Srpske preduzeću "Braća Pavlović" iz Obudovca.