latinica  ћирилица
04/10/2019 |  10:46 ⇒ 18:24 | Autor: RTRS

Predstavljen sistem robotski potpomognute rehabilitacije (FOTO)

U Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", predstavljen je sistem za robotski potpomognutu rehabilitaciju djece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Da bi ova zdravstvena usluga bila obezbijeđena najmlađim pacijentima, nabavljena je savremena oprema vrijedna više od 1,5 miliona KM od sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koja je održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Željka Cvijanović u radnoj posjeti zavodu Miroslav Zotović (Foto: RTRS)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je pitanju oprema posljednje generacije.

- Ovakvu opremu nećete naći nigdje u regionu, pa i u nekim evropskim državama. Napravljen je veliki iskorak po pitanju usluge. Stalno ponavljamo nije sve u novcu, jer na ovaj način mobilišemo cijelo društvo, i na kraju rezultati moraju biti vidljivi. Želimo da pokažemo da smo prije svega odgovorni prema porodici. Ako ova oprema pomogne da samo jedno dijete napravi korak koji nije moglo do sada, mi smo kao društvo uspjeli - istakla je ona. 

Željka Cvijanović u radnoj posjeti zavodu Miroslav Zotović (Foto: RTRS)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić zahvalio je svim donatorima, a prije svega institucijama Republike Srpske.

- Novom opremom smo unaprijedili ovu zdravstvenu ustanovu. Ona ima dvojni segment, onaj društveni da omogućimo svakom djetetu da iskaže svoj puni potencijal, a ujedno izdigli smo zavod u jednu respektabilnu ustanovu, koja će biti na usluzi ne samo građanima Republike Srpske, već i cijelog regiona - dodao je on.

Predstavljanju nove zdravstvene usluge prisustvovovao je i direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Goran Talić.