latinica  ћирилица
04/10/2019 |  10:48 ⇒ 15:44 | Autor: SRNA

Nešić: U 35 projekata uložena 42 miliona KM

Preduzeće Putevi Republike Srpske u prethodne tri godine realizovalo je 35 velikih infrastrukturnih projekata u koje je investiralo više od 42 miliona KM, rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora ovog preduzeća Nenad Nešić.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Nešić je naveo da su se Putevi Republike Srpske uključili i u završetak nekoliko vrlo značajnih projekata na području Banjaluke za šta je investirano 6,3 miliona KM, saopšteno je iz ovog preduzeća.

On je juče, na panel-diskusiji "Najveći investicioni projekti-energetika, putevi, telekomunikacija" u okviru Sajma investicija i nekretnina u Banjaluci, istakao da Putevi Republike Srpske aktivno učestvuju u infrastrukturnim projektima na banjalučkom području.

- Izgrađena je i istočna obilaznica sa kružnim tokom u Trebinju. Urađena je po jedna kružna raskrsnica u Istočnom Novom Sarajevu, Milićima, Modriči i Prnjavoru - naveo je Nešić.

On je na ovoj panel-diskusiji govorio i o projektima koji su u toku - rehabilitaciji 31,7 kilometara magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, 3,9 kilometara regionalnog puta Istočno Novo Sarajevo-Pale, kao i izgradnji zapadne obilaznice oko Trebinja.

U saopštenju se ističe da se ovih dana očekuje i početak rehabilitacije puta Ljubinje-Trebinje.

U panel-diskusiji su učestvovali i v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović, v.d. direktora preduzeća Aerodromi Republike Srpske Milan Račić, pomoćnik ministra energetike Srpske Milan Baštinac, izvršni direktor za tehniku kompanije M:tel Miodrag Vojinović