latinica  ћирилица
04/10/2019 |  11:03 ⇒ 11:22 | Autor: SRNA

Da li nam se vraćaju topliji dani?

U Republici Srpskoj u naredna četiri dana preovladavaće pretežno oblačno vrijeme, uz svježa jutra, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Suncokreti (ilustracija) -
Suncokreti (ilustracija)

Sutra će biti promjenljivo oblačno, uz sunčane intervale, sa slabim do umjerenim vjetrom, te najvišom dnevnom temperaturom do 21, na jugu Hercegovine do 24, a na planinama oko 10 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 6. oktobra, jutarnja temperatura iznosiće od tri do devet stepeni, na planinama oko nule.

Veći dio dana biće promjenljivo oblačno i prohladno, a krajem dana očekuje se jače naoblačenje sa zapada koje će tokom noći zahvatiti i ostale predjele Srpske.

Najviša temperatura biće od 13 do 19, na jugu Hercegovine do 23, a na planinama oko 10 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 7. oktobra, će, nakon mjestimično kišovitog jutra na zapadu i sjeverozapadu, tokom dana biti suvo, uz djelimično razvedravanje tokom dana.

Јutarnja temperatura iznosiće od pet do 11, a najviša dnevna od 11 do 17, na jugu Hercegovine do 22, na planinama oko sedam stepeni Celzijusovih.

U utorak, 8. oktobra, jutro će biti vedro i prohladno, po visoravnima sa slabim mrazem, dok će tokom dana biti uglavnom sunčano, sa temperaturom od 10 do 16, na jugu Hercegovine do 22, a na planinama oko šest stepeni Celzijusovih.