latinica  ћирилица
04/10/2019 |  18:28 ⇒ 18:34 | Autor: TANЈUG

Nacistički pozdrav navijača Dinama na Etihadu

Navijači zagrebačkog Dinama sukobili su se sa redarima stadiona u Mančesteru, dok su pristalice domaćeg Sitija "častili" nacističkim pozdravom.

Navijači Dinama bili su na gostovanju na Etihadu u okviru drugog kola Lige šampiona, gdje je njihov klub poražen sa 2:0.

Na video-snimku koji su zabilježili navijači Sitija, vidi se da je došlo do razmjene udaraca i nešto ozbiljnijeg sukoba između zagrebačkih "ultraša" i britanskih redara.

Ipak, izbjegnut je sukob sa drastičnijim posljedicama, dok su "Bojsi" ušli u verbalni sukob sa domaćim pristalicama, a navodno je došlo i do međusobnog bacanja raznih predmeta i stolica, prenosi Indeks.

Britanski mediji pišu da su navijači iz Zagreba uništili oko 150 stolica na stadionu, a najvažnija vijest sa tog meča bio snimak jednog od navijača Sitija na kojem se može vidjeti hrvatski navijač koji salutira nacističkim pozdravom.

UEFA je pokrenula istragu o neredima na stadionu, ali se za sada nije oglasila o tom potezu neimenovanog navijača.

Izvjesni DŽon Skelton, navijač Sitija koji je snimio nacistički pozdrav, za jedan lokalni medij je objasnio kako se osjećao na stadionu.

- Bili smo u šoku kada smo vidjeli tog tipa. Tada sam odlučio da ga snimim. Navodno ih je nekolicina to radila - rekao je Skelton.