latinica  ћирилица
05/10/2019 |  10:01 ⇒ 13:42 | Autor: B92

Đoković u finalu (FOTO/VIDEO)

Novak Đoković se plasirao u finale ATP turnira u Tokiju nakon pobjede nad Davidom Gofanom sa 2-0 (6:3, 6:4) u setovima.

Đoković ove godine prvi put igra na ATP turniru u japanskoj prestonici i kako je sam rekao, želi da u što boljem svjetlu dočeka Olimpijske Igre 2020. godine.

Prvi reket svijeta je protekli meč završio za 50 minuta, a ovdje je samo prvi set trajao skoro pa toliko.

Sa samo jednim izugbljenim poenom je Đoković osvojio prvi gem na svom servisu, da bi drugi gem pripisao sebi poslije velike borbe i spasene dvije gem lopte.

Potom je na svom servisu bio fantastičan, uspio da veže dva gema poslije odličnih servisa, da bismo gledali pravu dramu u sedmom gemu, kada je pri 4:2 za Đokovića, David Gofan imao dve brejk lopte, ali se Novak "vratio iz mrtvih" i došao na korak od trijumfa u prvom setu.

Nije mu dugo trebalo da taj set i kruniše, a to je učinio poslije sjajnog servisa u devetom gemu.

U drugom setu je bila malo drugačija situacija na terenu. Bilo je znatno napetije, teže je bilo osvajati poene, a i David Gofan je iz poena u poen bivao sve bolji i bolji.

Na momente je djelovalo kao da može da preokrene, pogotovo u drugom gemu, ali je Đoković uspio da spasi čak tri brejk lopte i da povede sa 2:0. Od tog momenta, pa do kraja meča, igrači su na svom servisu osvajali gemove, pa je Đoković trijumfovao poslije sat vremena i 31 minut.

U finalu turnira u Tokiju, Đoković će u nedjelju od 8.30 časova, odmjeriti snage sa DŽonom Milmenom.