latinica  ћирилица
05/10/2019 |  10:28 ⇒ 13:41 | Autor: SRNA

Nova sezona na Јahorini počinje 30. novembra

Zimska sezona na Јahorini počeće 30. novembra puštanjem u rad najsavremenije žičare, jedne od ključnih investicija Olimpijskog centra Јahorina, izjavio je izvršni direktor za tehniku i ski-staze u ovom centru Bojan Čupović.
OC Јahorina (Foto: oc.jahorina.com) -
OC Јahorina (Foto: oc.jahorina.com)

On je rekao za RTS da će radom žičare skijalište postati mnogo komotnije za skijaše, biće smanjeni redovi na polaznim stanicama i uvezana skijalište Poljice sa Ogorelicom i Pračom.

Marketing menadžer iz Olimpijskog centra Јahorina, Јelena Škrba, rekla je da je nedavno registrovana dvadesthiljadita vožnja na Јahorini što je nesvakidašnje za tu planinu.

- U proteklih 20 godina tako nešto se nije desilo, ostvarili smo prihode od 100.000 evra samo za ovo leto što je rekordan rezultat - navela je Škrba.

Direktor Turistučke organizacije Јahorina, Igor Tošić, rekao je da je olimpijska planina u protekloj sezoni imala goste iz 64 zemlje.

- Od toga nam je Srbija na prvom mjestu, oko 30 odsto su gosti iz Srbije, svakako da će posećenost gostiju iz Srbije doprinijeti linije koje su iz Novog Sada i Beograda, imaćemo čak i avio-liniju Beograd-Sarajevo - rekao je Tošić.