latinica  ћирилица
05/10/2019 |  13:49 ⇒ 14:07 | Autor: SRNA

Kostajnica: Otvorena Kestenijada 2019

U Kostajnici je danas u okviru Kestenijade 2019 organizovana prodajna izložba suvenira, voća i meda, ekološka likovna radionica "Eko art mozaik" i likovna radionica učenika opštinskog Srednjoškolskog centra.
Kestenijada - Foto: SRNA
KestenijadaFoto: SRNA

- Ovom manifestacijom želimo da unapredimo našu turističku ponudu, promovišemo prirodno bogatstvo koje imamo i podijelimo ga sa svima koji žele da uživaju u kestenu, jesenjoj poslastici po kojoj je Kostajnica već poznata - rekla je Srni direktor Turističke organizacije opštine Branka Kukrika.

Ona je dodala da će danas biti održan "Kestenbal", kostimirani defile najmlađih Kostajničana, a potom i Veče ojkače i folklora.

Kukrika je podsjetila da će sutra u centru grada biti održano takmičenje u kuvanju paprikaša "Kotlić Kestenijade" u kome će učestvovati 64 ekipe iz Kostajnice i okolnih opština i gradova. 

- Ove godine imamo dvije ekipe više nego lani i očekujemo veliki broj Kostajničana, ali i gostiju koji će u centru grada uživati uz paprikaš, pečeni kesten, kolače od kestena i tradicionalna jela kostajničkog kraja, te uz koncert Dubičkih tamburaša - navela je Kukrika. 

Kestenijada 2019 počela je sinoć otvaranjem etno-izložbe ženskih ručnih radova na kojoj su 22 izlagača predstavila rukotvorine različitih tehnika izrade, od heklanja i pletenja, do veza i tradicionalnih predmeta.

Organizator ove manifestacije je opštinska Turistička organizacija, a generalni pokrovitelj je opština Kostajnica.