latinica  ћирилица
05/10/2019 |  15:39 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

Kovačević: Loša i nepromišljena odluka DNS-a

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a za naš Radio, osvrćući se na odluku DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima izjavio je da SNSD smatra da je to jedna loša, nepromišljena i neodgovorna odluka.


Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Ipak, mi smo uvijek za razgovore i nikada nije bio problem da razgovaramo sa bilo kojim od naših koalicionih partnera. U proteklih 20 godina to nikada nije predstavljalo problem - rekao je Kovačević.

Kovačević je podsjetio javnost ali i ljude u DNS-u, da su kada je u pitanju republički nivo sve odluke o tome kako će koja stranka biti zastupljena, donošene upravo na osnovu razgovora, prvo na osnovu pojedinačnih razgovora SNSD-a i DNS-a, a zatim i na nivou kompletne vladajuće koalicije.

- Kada je u pitanju lokalni nivo, za sve vrijeme dok je SDS bio vlast u Doboju, DNS je bio glavni koalicioni partner SDS-u. Nama se to isto nije sviđalo, ali nismo donosili bilo kakve odluke o zamrzavanju koalicionih odnosa na svim nivoima. Mi smo uvijek držali do svojih koalicionih partnera i to je glavni razlog što je ova koalicija trajala ovoliko, koliko je trajala, a oni će sami da donesu odluku da li će trajati još - završio je Kovačević.

Povezane vijesti:

DNS stopirao koalicionu saradnju