latinica  ћирилица
07/10/2019 |  09:05 | Autor: RTRS

Nekoliko hiljada djece posjetilo Prokids festival (FOTO)

Koncertom mlade pjevačke zvijezde Sergeja Pajića sinoć je završen Prokids festival na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti u Banjaluci.
Nekoliko hiljada djece posjetilo Prokids festival - Foto: RTRS
Nekoliko hiljada djece posjetilo Prokids festivalFoto: RTRS

Tokom tri festivalska dana nekoliko hiljada djece je uživalo u zabavno-obrazovnom programu na pet Prokids bina slikovito nazvanim "planetama ProGalaktičkog univerziteta".

Iz kompanije Prointer ITSS koja je po drugi put organizovala ovaj festival ističu da je njihova želja da usreće mališane i ove godine stvorila Prokids. 

- Prointer kao društveno odgovorna kompanija poseban akcenat stavlja na najmlađu generaciju koja će svojim idejama i kreativnošću stvarati bolju budućnost svima nama. Zadovoljstvo je omogućiti djeci da tri dana uživaju u svim sadržajima i zaista da se zabave, ali i da nešto nauče - rekao je direktor Prointera Bojan Vujić.

Ovogodišnji Prokids festival, koji je organizovan u susret Međunarodnoj dječijoj nedjelji, okupio je, osim muzičkih i plesnih zvijezda i mladih talenata, brojne učesnike koji su ukazali na važnost sporta, nauke i tehnologije, umjetnosti i zdrave ishrane u odrastanju djece.

 

Uz obrazovne radionice, mališani su uživali u mnoštvu različitih sadržaja od zabavnog parka i tobogana do mađioničara i likova iz bajki i crtanih filmova.

- Svaki dječiji osmijeh nama je najveća nagrada. To je i znak da Prokids priča mora da ide dalje, da će se Prointer povodom dječije nedelje i naredne godine ponovo potruditi da razveseli mališane - poručuju iz Prointera.

 

Po završetku "ProGalaktičkog univerziteta" svako dijete je dobilo simboličnu diplomu o završenim zabavnim zadacima na planetama zabave, znanja, sporta, mašte i zdravlja.

Svi događaji i aktivnosti na festivalu za sve posjetioce i ove godine su bili besplatni.