latinica  ћирилица
07/10/2019 |  11:09 ⇒ 15:15 | Autor: RTRS

Banjaluka: Ključevi grada kod učenika iz Borkovića (FOTO)

Povodom početka Nedjelje djeteta, gradonačelnik Igor Radojičić danas je uručio ključeve grada učenici trećeg razreda Osnovne škole "Miroslav Antić" Dunji Čajić, koja će u narednih sedam dana sa drugarima simbolično upravljati gradom.
Ključevi grada - Foto: RTRS
Ključevi gradaFoto: RTRS

- Nastojimo svake godine da nešto poboljšamo i uredimo kada je riječ o pravu na obrazovanje i o stanju u školama. Tako smo i ove godine kroz veliku akciju obnove škola, dosta njih obnovili, a konkretno u školi u Borkovićima smo radili krov. Takođe, ulažemo i u srednje škole, poput sufinansiranja nabavke opreme za kabinete stručnih škola – rekao je Radojičić, poslije tradicionalnog uručenja Ključeva grada.

Foto: RTRS

Kako je istakao, ulaže se i u predškolsko obrazovanje, i upravo je u različitim fazama gradnje oko 450 novih mjesta u vrtićima što će za mališane i njihove roditelje biti jako značajno s obzirom na iskazane potrebe za vrtićkim smještajem.

Mala gradonačelnica Dunja Čajić rekla je da će u narednih pet dana ona i njeni drugari iz škole u Bistrici, Borkovićima i Pervanu vidjeti šta bi to još trebalo da se uradi za djecu u našem gradu.

Foto: RTRS

- Neka od naših prava su da imamo svoj školski pribor, da idemo na treninge, da imamo tople i zagrijane učionice – navela je mala Dunja.