latinica  ћирилица
07/10/2019 |  12:51 ⇒ 19:42 | Autor: SRNA

Cvijanović: Institucije Srpske otvorene za građane (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas povodom početka Međunarodne sedmice djeteta da su institucije Republike Srpske otvorene za građane.
Djeca iz banjalučkih vrtića pred Palatom predsjednice - Foto: RTRS
Djeca iz banjalučkih vrtića pred Palatom predsjedniceFoto: RTRS

Cvijanovićeva je rekla novinarima da je danas u Palati Republike u Banjaluci ugostila djecu iz Јavne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka povodom početka Međunarodne sedmice djeteta.

Djeca iz banjalučkih vrtića pred Palatom predsjednice

- Srećna sam što su danas djeca ovdje. To je najbolji pokazatelj da su institucije otvorene za naše najmlađe naraštaje - navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su djeca pokazala da znaju šta su obilježja države, koja su to njihova prava i obaveze, ali i čime se bave predsjednik Republike i druge institucije.

- Osmislili smo ovo kao način da pričamo o dječijim pravima, ali i da se djeca upoznaju sa institucijama Republike Srpske i da razumiju da su one otvorene za građane. Najbolji primjer za to je da je Palata Republike danas otvorena za djecu iz vrtića - istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će Palata Republike u narednom periodu biti otvorena i za neke druge grupe zato što želi da razumiju društvo u kojem žive, da od malena kroz kolektiv u vrtiću, nakon toga u školi, a kasnije na radnom mjestu stasavaju i razumijevaju koja su im prava i obaveze, te da znaju da su institucije tu da rade svoj posao, štite njihova prava i stvaraju ukupno bolji ambijent.

Izrazila je zadovoljstvo što je na početku Međunarodne sedmice djeteta mogla da ugosti djecu iz 13 banjalučkih vrtića i uručila im prigodne poklone. 

Direktorka Јavne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Јelena Kurtinović zahvalila je Cvijanovićevoj na prijemu koji je upriličila povodom Međunarodne sedmice djeteta za 250 djece iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

- Nadam se da će ovakve posjete u okviru Nedjelje djeteta postati tradicionalne. Djeca su naučila svoja prava i obaveze, a upoznati su i sa pravima i obavezama predsjednika Republike - rekla je Kurtinovićeva novinarima.

Kurtinovićeva je ispred Centra uručila Cvijanovićevoj prigodan poklon zastavu Republike Srpske na kojoj su ocrtane dječije ruke.

Povezane vijesti:

Predsjednica ugostila djecu iz banjalučkih vrtića

Vlada donirala 30.000 KM Domu "Rada Vranješević" (FOTO)